Minik Eller Sınıfı (4)

Minik Eller Sınıfı (4)

Image classes single

Türkçe

Hergün

Günlük rutin konuşmaların anlaşılır ve akıcı seviyede yapılması

Image classes single

Matematik

3 gün

Ardışık sayma sayıları ve basit hesaplamaları yapıyoruz

Image classes single

Drama Eğitimi

1 gün

Duygu çalışmaları ve beceri geliştirme

Image classes single

Müzik

3 gün

Nota ve ritim becerilerinin geliştirilmesi

Image classes single

İngilizce

3 gün

Günlük basit konuşmaların başlangıç seviyesinde yapılması

Image classes single

Fen ve Doğa

3 gün

Basit deney ve gözlemlerin görülmeye başladığı etkinlikler

Image classes single

Resim

1 gün

Renk ve hayal gücü çalışmalarının geliştirildiği etkinlikler

Image classes single

Zeka Oyunları

3 gün

Geliştirici zeka etkinliklerinin yapıldığı etkinlikler

Image classes single

Satranç

3 gün

Temel taş dizilimi ve tekniklerin anlatıldığı etkinlikler

Image classes single

Değerler Eğitimi

5 gün

Genel ahlak kurallarını öğretiyoruz

HEMEN KAYDOLUN

4 yaş çocuğu, dış dünyayı daha iyi tanımaya başladığı ve algısının oldukça gelişmeye başladığı bir dönemdedir. 4 yaşındaki bir çocuk ilişkiler, cinsiyet, farklı ırktan insanların farklılıkları gibi sosyal konuları fark etmeye başlar. Çok fazla soru sorarak, oyun oynayarak ve taklit yaparak çevrelerinde olup biten hakkında daha bilgi sahibi olurlar.

Dış dünyaya açılan 4 yaş grubu çocuklar, başka çocuklarla oynamaktan keyif alırlar ve bolca fiziksel oyun oynamak, hikâye dinlemek isterler. Başkalarının hisleri ve ihtiyaçlarını anlamaya, empati kurduklarını belli edecek davranışlarda bulunmaya başlarlar; zaman zaman kendi oyuncaklarını paylaşıp diğer çocuklarla sırayla oynayabilirler.

4 yaş çocukların kendi aralarındaki iletişim ve sosyalleşmenin önemli olduğu gerçeğini tüm ebeveynlerimiz bilir ve öğretmenlerimizin desteğini alarak çözüme ulaştırırlar. Çocuklar bu yaş grubunda genellikle ‘Anne-Babacılık’ ya da ‘Süpermencilik’ gibi oyunlarla yetişkinlerin rollerini anlamaya çalışır. Ancak bir süre sonra yetişkin gibi davranışlar gerçekleşir. Haliyle kimi zaman girdikleri roller zaman zaman uygunsuz olabilir. Bu gibi durumlarda grup sorumlularımız, profesyonel bir yaklaşımla çocukların davranışlarını uygun şekilde gözlemleyip en makul ölçütlerde bu davranışları doğru şekilde geliştirir.

Dünya 4 yaşındaki bir çocuk için korkutucu olabilir. Ailelerinin onları keşfetmeye yönlendirmeleri için bir rutin vermelerine ihtiyaçları vardır. Örneğin bir çocuk sabah kahvaltıda ne yendiğini, gündüz ne yapıldığını ve yatma vaktinde ne yapıldığını bilmesi gerekir. Bu sebeple aylık yemek menümüz her ayın 1’inde hazır halde velilerimizle paylaşılır. Yapılacak olan etkinlik ve faaliyetleri de 1 ay öncesinden bilirler ve mutlaka evde çocuklarımızla paylaşılarak ertesi güne heyecanlandırılması istenir. Henüz neyin gerçek neyin hayal ürünü olduğunu ayırt edemeyecekleri bir dönemde oldukları için ebeveynlerini memnun etmek için hikâyeler uydurabilirler. Onları gerçek olan yaşamlarından kesitler anlatabilmeleri için çeşitli yaklaşımlar sergilenir ve bunlar uluslararası düzeyde kabul görmüş pedagojik yaklaşımlar çerçevesinde gerçekleştirilir.

4 yaş grubumuzdaki çocuklar, genellikle dünya hakkında fazla soru sormaya meyillidir ve birçok şeyin nedenini bir an evvel öğrenmek ister. Daha bilimsel ve teknik konular hakkında konuşmaya başlarlar. Neden, ne zaman ve nasıl sorularını dillerinden düşürmezler. Uzun hikâyeler anlatabilir, kendi fikirlerini söylemeye başlar, tekerleme ve şarkıları rahatlıkla söyleyebilirler. Çevresine daha geniş bakış açısıyla bakmaya başlarlar. Bu dönemde onların sorularına olabildiğince basit ve dürüst cevaplar vererek güven duygusunu zedelemeden dünyayı anlamaya çalışmasına yardımcı oluruz. Bu gruplarımızda bulunan çocuklarımız daha rahat konuşmaya başlasalar da hala bazı harfleri doğru telaffuz edemezler. Örneğin s, r ve w gibi. Dil gelişimlerini destekleyici çeşitli pratik derslerimizle bu sorunlarını ortadan kaldırmaya çalışılır. Konuşma güçlüğü çeken çocuklarımızın biyolojik problemleri bulunmadığı takdirde hızlıca sorunlarının üstesinden gelindiği görülür ve çocuk normal düzeyde konuşmaya başlatılır.

Merak becerileri desteklenir ve ebeveynlerle günlük aktiviteleri attırılır. Tuvalet konusunda daha emniyetli alışkanlıklar edindirilir ve mahremiyet eğitimlerine azami derecede dikkat edilir. Onlara ebeveynlerinden sonra müdahil olacak tek yetkili kişi grubumuzun sorumlusu öğretmeni olur. İdari veya yardımcı personel veya yardımcı öğretmenlerimiz çocukların tuvalet veya mahremiyet içeren zamanlarında görev alamazlar. Çocuğun böylesi hassas durumuna bir tek öğretmeni müdahil olabilir.

Grubumuzun sınıfı 16 kişi olarak tasarlanmış olup çift öğretmen desteği ile bakımlarımız gerçekleştirilmektedir. Çocukların almış oldukları branş eğitimlerinden ek olarak hiçbir ücret talep edilmemektedir. Sınıflarımızda bulunan çocuklarımızdan kırtasiye masrafı veya ek isim altında başka hiçbir ücret talep edilmemektedir. Dileyen velilerimiz servis imkanımızdan faydalanabilirler.

Sorular & Cevaplar

SERVİS GÜZERGAHLARI NEDİR
  • Çınarcık Devlet Hastanesi
  • Çınarcık Merkez
  • Koruköy
  • Çalıca Kalıcı Konutları
  • Akköy
  • Yenimahalle
  • Kadıköy
  • Samanlı
  • Safran Köyü
  • Safran Yolu
  • Yalova Merkez Mahalleleri
  • Çiftlikköy Sahil ve Çiftlik Mahalleleri